Home Locals - Norrköpings Flygplats Storsatsning ger bättre avgångar till och från München/Norrköping

Storsatsning ger bättre avgångar till och från München/Norrköping

0
Storsatsning ger bättre avgångar till och från München/Norrköping

Via Norrköpings flygplats når privata resenärer och affärsresenärer München, Bayern samt många destinationer i Europa och världen genom Lufthansas stora nätverk. Med morgonavgången innebär det att man når stora delar av Europa under förmiddagen – till exempel London, Rom och Paris.

– För Siemens är det viktigt med goda rese- och transportmöjligheter till och från vår region. Ett stort steg framåt var när flyglinjen Norrköping – München öppnades 2016. Det känns bra att efter dialog med flygbolags- och flygplatsledning nu få en ny tidtabell som passar våra affärsresor bättre, säger Mats Rosander kommunikationsdirektör på Siemens i Finspång.

Fakta

Flygbolag: bmi regional i samarbete med Lufthansa.

Flygtid: 2 timmar.

Tidtabell

Norrköping till München

Måndag till fredag

BM1752 – Avgång NRK 06.00, ankomst MUC 08.00

BM1754 – Avgång NRK 14.50, ankomst MUC 16.50

Lördag

BM1752 – Avgång NRK 06.45, ankomst MUC 08.45

München till Norrköping

Måndag till fredag

BM1753 – Avgång MUC 12.20, ankomst NRK 14.20

Måndag till fredag och söndag

BM1757 – Avgång MUC 20.40, ankomst NRK 22.40

Flygbolaget bmi regional har codeshare med Lufthansa som är Europas största nätverksbolag. Det innebär att resenärer kan boka hela sin biljett med Lufthansa, när man ska resa vidare, och bagaget checkas in hela vägen.20 kg incheckat bagage och drycker och snacks ombord ingår i biljettpriset.

Munich Airport

IATA-kod: MUC. Antal passagerare: 42,3 miljoner.

Antal destinationer: 257 destinationer

Antal inrikes destinationer: 16 destinationer

Vald till Europas bästa flygplats flera gånger under 2000-talet, senast 2017.

Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping flygplats erbjuder reguljärflyg till München och Visby (sommartrafik). Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Azorerna, Rhodos, Kreta och Mallorca, Sardinien. Vintertid erbjuds chartertrafik till Gran Canaria 3ggr/v och Teneriffa och Kap Verde.