Home Locals - Norrköpings kommun Nu öppnar parkeringshus Nya torget

Nu öppnar parkeringshus Nya torget

0
Nu öppnar parkeringshus Nya torget

På måndag öppnar det nya parkeringshuset vid Nya torget. Där finns bland annat handikapparkering, MC-parkering och laddplatser för elbil.

Tidigare användes torgytan som allmän parkering med omkring 100 platser. Numera hittas parkeringen under torget, i parkeringshuset som rymmer över 150 allmänna platser. Infart till parkeringen nås via Trädgårdsgatan. 

Media är välkomna till invigningen av det nya parkeringsgaraget!

Medverkande: Karin Jonsson (C), kommunalråd och ordf tekniska nämnden och Emelie Palmberg, trafikplanerare, tekniska kontoret

Datum: måndag 30 oktober
Tid: 14:00
Plats: parkeringshuset Nya torget, ingång via trapphusen Trädgårdsgatan alt. Hospitalsgatan

Kontakt:
Emelie Palmberg
Titel: trafikplanerare, tekniska kontoret
Telefon: 011-15 16 19

Karin Jonsson (C)
Titel: kommunalråd och tekniska nämndens ordförande
Telefon: 073-205 42 60

________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!