Home Locals - Norrköpings kommun Två av Norrköpings kommuns boenden hbtq-certifieras

Två av Norrköpings kommuns boenden hbtq-certifieras

0
Två av Norrköpings kommuns boenden hbtq-certifieras

Två av Norrköpings kommuns boenden för personer med funktionsnedsättningar kommer att bli hbtq-certifierade av RFSL. Tanken är att personalen på enheterna efter certifieringen ska sprida kunskapen vidare i organisationen.

Inför certifieringen har de anställda på enheterna Ljuragatan 12 och Skepparegatan 26 genomgått en hbtq-utbildning. Det innebär att både verksamheten och personalen arbetar systematiskt med likabehandling, bemötande och mänskliga rättigheter. Syftet med utbildningen är att öka medvetenheten om hbtq-frågor och arbeta för en fördomsfri och respektfull miljö inom vård- och omsorgskontoret i Norrköpings kommun.

– Att dessa två enheter i Norrköpings kommun nu blir hbtq-certifierade är otroligt härligt och en väg till att skapa medvetenhet i kommunen där alla får vara den de vill vara, säger enhetschef Magnus Bergman.

Under hbtq-utbildningen har enheterna skapat en styrgrupp, en personalgrupp och en brukargrupp med olika ansvarsområden. Styrgruppen ska medverka på andra verksamheters arbetsplatsträffar och/eller planeringsdagar för att öka medvetenhet om och belysa hbtq-frågor. Medarbetare i liknande verksamheter i kommunen kan vända sig till personalgruppen för att få hjälp i sitt arbete samt i hur de kan stötta och vägleda brukaren att känna sig bekväm i sin identitet. De som bor på boenden där personalen inte är utbildad inom hbtq kan vända sig till brukargruppen för att få stöd.

Media är välkomna att delta då de två enheterna hbtq-certifieras:

Datum: tisdagen den 7 november
Tid: klockan 13.30
Plats: S:t Olofsalen, Rådhuset, Drottninggatan Norrköping

Hbtq; ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner och personer med queera uttryck och identiteter
RFSL;
Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter

För bildinfo samt certifieringslogga, se relaterat material längre ned på sidan.

Kontaktperson:
Magnus Bergman
Titel: enhetschef
Telefon: 011-15 60 13
________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!