Home Locals - Norrköpings kommun Välkommen till Psykiatriska veckan

Välkommen till Psykiatriska veckan

0
Välkommen till Psykiatriska veckan

Den 13-16 november arrangeras Psykiatriska veckan i Norrköping. I år firar arrangemanget 20 år och en mängd aktiviteter med utgångspunkt att bredda kunskapen och kännedomen om psykisk hälsa erbjuds besökare.

De flesta arrangemangen sker i Louis de Geer Konsert & Kongress och har fri entré. På grund av begränsade platser krävs dock förbokning på vissa föredrag och föreläsningar.

Några av programpunkterna:

  • Lina Liman, författare till ”Konsten att fejka arabiska – berättelsen om autism”, kommer till Norrköpings stadsbibliotek, måndag den 13 november, klockan 18.00
  • Dick Harrison, historiker och författare, föreläser om ”Galna kungligheter, byfånar och obotligt sinnesslöa: strövtåg i synen på psykisk ohälsa genom tiderna”. Hemerycksalen, Louis de Geer, tisdag den 14 november, klockan 13.15–14.15. Obs! Dick Harrison finns tillgänglig för media efter föreläsningen.
  • Pelle Sandstrak, föreläsare och författare till ”Mr. Tourette och jag”, i Hemerycksalen, Louis de Geer, onsdag den 15 november, klockan 17.00–19.30
  • Hasse Brontén, komiker och föreläsare, om att vara anhörig till någon som är bipolär. I Hemerycksalen, Louis de Geer, torsdag den 16 november, klockan 17.15–18.00

Hela programmet till Psykiatriska veckan finns under relaterat material längre ner på sidan.

Psykiatriska veckan är ett arrangemang mellan Region Östergötland, Norrköpings, Finspångs, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner i samarbete med Capio psykiatri, Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH), Riksförbundet för social och mental hälsa (RSMH), Schizofreniförbundet samt Psykiatriska kliniken i Norrköping.

Kontaktperson:
Johanna Wennerth
Titel: utvecklingsledare, vård- och omsorgskontoret, Norrköping
Telefon: 011-15 63 67 eller 072-574 75 89

________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 011-15 18 81

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!