Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Fira byggstarten i Norrköping på lördag

Pressinbjudan: Fira byggstarten i Norrköping på lördag

0
Pressinbjudan: Fira byggstarten i Norrköping på lördag

Nu sätts spaden i marken för Kardonbanan, en ny godsjärnväg som skapar förutsättningar för byggandet av Ostlänken. Spadtaget ska firas tillsammans med Norrköpingsborna som inbjuds att komma och prata om stadens framtid med företrädare för kommunen.

Datum: lördagen den 11 november
Tid: klockan 11.00-16.00
Plats: Lindens köpcentrum

Kommunalråden Lars Stjernkvist (S), Kikki Liljeblad (S) och Reidar Svedahl (L) finns på plats klockan 11.00.

Kontaktperson:
Kristin Blomgren
Titel: kommunikatör Next:Norrköping
Telefon: 011-15 24 31

__________________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 011-15 18 81

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!