Pressinbjudan: Avtalssignering gällande Ostlänken

På måndag signerar samtliga Ostlänkskommuner samt Region Östergötland och Landstinget Sörmland avtalet med Sverigeförhandlingen om medfinansiering, ökat bostadsbyggande, stationsläge samt genomförande och ansvar.

Bland annat åtar sig kommunerna att tillsammans bygga 55 000 bostäder och medfinansiera Ostlänken med 525 miljoner kronor.

Kontraktsskrivningen sker som en programpunkt under måndageftermiddagens seminarium med Norrköpings kommun och Handelskammaren kring invigningen av Kardonbanan.

Media är välkomna till signeringen!

Medverkande:
Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, Norrköping
Kristina Edlund (S) kommunstyrelsens ordförande, Linköping
Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande, Nyköping
Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje
Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande, Trosa
Mats Johansson (S), regionstyrelsens ordförande, Östergötland
Monica Johansson (S), ordförande landstingsstyrelsen, Sörmland
Catharina Håkansson Boman, förhandlingsperson, Sverigeförhandlingen

Datum:13 november
Tid: klockan 13:00
Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Dalsgatan 15 Norrköping

Kontakt:
Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 076-128 11 94

__________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!