Home Locals - Norrköpings kommun Norrköpings flygplats byter VD

Norrköpings flygplats byter VD

0
Norrköpings flygplats byter VD

Norrköping flygplats utvecklas. Med ny tidtabell för Münchenlinjen öppnas nya möjligheter för resenärerna att nå sina destinationer runt om i Europa och världen. Flygplatsen går nu in i en ny fas med delvis andra möjligheter och utmaningar.

För att möta detta är styrelsens bedömning att det är en lämplig tidpunkt för att göra en förändring och byta VD. Mari Torstensson ser också att det efter många år som VD för Norrköping Airport AB är dags för nya utmaningar. Därför slutar Mari Torstensson och rekrytering av ny vd påbörjas.

-Vi tackar VD och flygplatschef Mari Torstensson för den här tiden och det arbete som hon har gjort. Framförallt vill jag uppmärksamma Maris framgångsrika arbete med att utveckla chartertrafiken i Norrköping, säger Håkan Liljeblad ordförande Norrköpings flygplats.

Fram till att rekrytering av ny VD är klar kommer Sten Norinder, tidigare VD för Jönköpings flygplats, att vara tillförordnad VD.

Kontaktperson:
Håkan Liljeblad
Styrelseordförande (S) Norrköpings flygplats
hakan.liljeblad@riksbyggen.se
Telefonnummer: 0703-439509

_______________________________

Avsändare: Staffan Brundin, presskommunikatör
Telefon: 011-15 12 00

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!