Ny kultur- och fritidsdirektör till Norrköpings kommun!

Det blir Maria Modig som blir ny kultur- och fritidsdirektör för Norrköpings kommun. Maria Modig tillträder tjänsten den 19 februari.

–  Jag är glad över att få bli ny kultur- och fritidsdirektör. Norrköping är en vacker mångkulturell stad som inspirerar och där det händer väldigt mycket inom områdena kultur, fritid och idrott. Norrköping har en stark tillväxt och är en kommun som prioriterar de här områdena. De har Ostlänken, närheten till Stockholm och genomgår just nu en stark utveckling. Norrköping siktar på att bli Sveriges främsta musikhuvudstad framöver och är en mycket attraktiv idrottsstad säger Maria Modig.

Maria Modig har tidigare varit kultur- och fritidsdirektör vid Region Gotland. Därefter har hon arbetat med olika uppdrag för regionstyrelseförvalningen.

– Jag är väldigt glad över att vi till Norrköping har kunnat rekrytera en person med bred erfarenhet och kompetens. Marias erfarenhet från bland annat Göteborg och Gotland kommer att komma väl till pass inom hennes nya arbetsuppgifter i Norrköping, säger kommundirektör Martin Andreae.

Kontaktpersoner

Kommundirektör

Martin Andreae

+46 73-020 28 58

Ny kultur- och fritidsdirektör

Maria Modig

+46 76623 21 23

maria.modig@gotland.se

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!