Home Locals - Norrköpings Flygplats Ytterligare en charterarrangör väljer att flyga från Norrköping Airport

Ytterligare en charterarrangör väljer att flyga från Norrköping Airport

0
Ytterligare en charterarrangör väljer att flyga från Norrköping Airport

Nu kommer det till ytterligare flyg från Norrköping sommaren 2018.

Charterarrangören Detur, som funnits sedan 1993, har beslutat att börja flyga på Norrköping Airport sommaren och hösten 2018. Destinationen blir Antalya och resmålen är också Alanya, Belek, Side och rundresa i Kappadokien.

– Turkiet är starkt tillbaka som resmål för soltörstande svenskar, så det är fantastiskt kul att komma tillbaks till det starka upptagningsområdet Östergötland, Södra Sörmland, Norra Småland säger Åsa Wirseen, Senior Sales & Marketing Executive hos Detur.

– Givetvis är vi jätteglada och också stolta över att Detur väljer Norrköping Airport igen, säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport, det måste betyda att det vi levererade i service förra gången fungerade riktigt bra för Detur. – Vi ser också fram emot kunna erbjuda resenärerna i området ytterligare en bra charterarrangör, säger Bertil.

Detur startade som en researrangör i Turkiet men lade tidigt till fler resmål än Turkiet, bl a Egypten. År 2000 startade Detur upp verksamheten i Sverige och Idag finns företaget i hela Norden med ca 200 000 gäster årligen. Detur arrangerar främst resor för soldyrkare, men har även specialresor för grupper, företag, fotbollsläger för fotbollslag, rundresor och kryssningar – och ett brett golfprogram.

Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping flygplats erbjuder reguljärflyg till München med bmi regional/Lufthansa och Visby med BRA (sommartrafik). Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Azorerna, Rhodos, Kreta och Mallorca, Kos, Bulgarien, Montenegro. Vintertid erbjuds chartertrafik till Gran Canaria 3ggr/v  Teneriffa och Kap Verde Norrköping flygplats erbjuder även en fraktflyg.