Home Locals - Norrköpings kommun 22 personer har valt en privat hemtjänstutförare

22 personer har valt en privat hemtjänstutförare

0
22 personer har valt en privat hemtjänstutförare

Valperioden inför starten av Eget val inom hemtjänsten är slut, men hemtjänsttagare som vill välja eller byta utförare kommer även fortsättningsvis att kunna göra det. Hittills har 22 hemtjänsttagare av cirka 2 700 valt en privat utförare.

I februari 2018 införs Eget val inom hemtjänsten och de 2 700 personer i Norrköpings kommun som redan har hemtjänst under dagtid har fått möjlighet att inför uppstarten välja vilken utförare de vill ha. Valperioden upphörde fredagen den 24 november och hittills har 22 hemtjänsttagare valt en privat utförare. För dessa personer införs förändringen den 27 februari 2018.

– Alla hemtjänsttagare som vill byta kan meddela det när som helst, men vill man ha en ny utförare till den 27 februari rekommenderar vi att göra sitt val innan årsskiftet annars kan skiftet bli lite senare, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör.

Fram till avtalsskrivningarna i december har de certifierade hemtjänstföretagen möjlighet att göra förändringar i sin verksamhetsplanering. I dagsläget finns privata alternativ i samtliga områden inom Norrköpings kommun.

– Erfarenheter från andra kommuner visar att de som redan har hemtjänst ofta avstår från att byta utförare, medan nya hemtjänsttagare är mer benägna att göra ett aktivt val. Vi hoppas förstås också att den låga andelen som valt att byta utförare tyder på att många är nöjda med den hemtjänst som kommunen erbjuder, säger Eva-Britt Sjöberg (KD).

Kontaktpersoner: 
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgsdirektör
Telefon: 073-020 23 00

Eva-Britt Sjöberg (KD)
Titel: ordförande vård- och omsorgsnämnden
Telefon: 076-762 03 53

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!