Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Årets Lucia i Norrköping presenteras

Pressinbjudan: Årets Lucia i Norrköping presenteras

0
Pressinbjudan: Årets Lucia i Norrköping presenteras

Sedan 70 år tillbaka är Luciafirandet en viktig tradition i Norrköping. På torsdag presenteras årets Lucia på Kulturskolan i Norrköping.

Kulturskolan i Norrköpings kommun presenterar tillsammans med Mediehuset NT årets Lucia och årets luciatåg. Gruppen har repeterat sedan vecka 45 under ledning av Kaja Vaht.

Media är välkomna till presentationen!

Medverkande: årets Lucia och luciatåg, årets två Lucior 2016, Kaja Vaht, musiklärare och körledare, samt

Plats: Kulturskolan, Fotbollsgatan 2 sal 339 (i anslutning till foajén)
Datum: torsdagen den 30 nov
Tid: klockan 18.30

Längst ned på sidan under relaterat material finns mer information om de medverkande i årets luciatåg.

Kontakt:
Ulla-Britt Eriksson
Titel: enhetschef Kulturskolan
Telefon: 0730-20 04 95

Från och med 2016 röstas inte längre årets lucia fram i Norrköpings Tidningar, utan efter att en jury valt ut deltagarna i luciatåget vid en audition beslutar juryn sedan istället om vem i gruppen som blir årets Lucia efter en tid av repetitioner. Förhoppningen med förändringen är att hitta nya musiktalanger samtidigt som man flyttar fokus från det yttre och öppnar upp för att öka mångfalden. Numera är även killar välkomna att ansöka om att vara med i tåget.

_____________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!