John Prpic blir Norrköpings första digitaliseringsdirektör

I samband med att allt fler personer använder sig av digitala tjänster och samhället blir allt mer beroende av digitala arbetsverktyg har Norrköpings kommun beslutat att utöka sin IT-organisation. Under kommunstyrelsens sammanträde idag fattas det formella beslutet om att John Prpic blir kommunens första digitaliseringsdirektör.

– Jag är väldigt glad och stolt över att få bli den första digitaliseringsdirektören i Norrköpings kommun! Det känns både utvecklande och spännande att som infödd Norrköpingsbo nu få tillfället att verka på hemmaplan i en kommun där både tillväxt och utveckling går på högvarv, säger John Prpic. I min roll hoppas jag kunna tillföra nya möjligheter, nytta och värde med IT och digitalisering.

John Prpic har under de senaste 20 åren strukturerat, utvecklat och byggt upp flera kompletta IT-organisationer. Bland annat inom branscher som Biokemi och Life Science, både internationellt och nationellt. Nu senast kommer han från Mjölby kommun där han verkat som CIO/strategisk IT-chef.

– Vi är glada att få välkomna John Prpic till Norrköpings kommun, säger kommundirektör Martin Andreae. Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder och Johns uppdrag blir att gå i spetsen för Norrköpings kommuns digitaliseringsresa, bland annat genom att bidra till vidareutveckling av både individer, kunder och verksamheter. Digitaliseringen ger oss stora möjligheter att fortsätta hitta innovativa lösningar som förenklar vardagen för både invånare och medarbetare.

John Prpic tillträder tjänsten som digitaliseringsdirektör den 1 februari 2018.

Kontakt:
John Prpic
Titel: blivande digitaliseringsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 073-387 05 27

Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 011-15 34 01

___________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!