Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Information om optionsavtal i centrala Norrköping

Pressinbjudan: Information om optionsavtal i centrala Norrköping

0
Pressinbjudan: Information om optionsavtal i centrala Norrköping

Media är välkomna till en pressträff där information om optionsavtal för del av Ankarstocken 17 och del av Gamla staden 1:2 (se bilden ovan) ges. Bland annat gör optionsavtalet det möjligt att uppföra ett unikt projekt i form av små billiga lägenheter för unga vuxna på ett nytt sätt.

Datum: tisdagen den 5 december
Tid:
klockan 10.00
Plats:Torgrummet, Rådhuset

Kontaktpersoner:
Kikki Liljeblad (S)
Titel: ordförande i stadsplaneringsnämnden
Telefon: 070-628 59 28

Malin Cuclair
Titel: projektledare, stadsbyggnadskontoret
Telefon: 011-15 34 15 ­­­­­­­­­­­__________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!