Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Utdelning av Fem i tolv-priset

Pressinbjudan: Utdelning av Fem i tolv-priset

0
Pressinbjudan: Utdelning av Fem i tolv-priset

För nittonde året i rad delas kommunens Fem i tolv-pris ut. Priset delas ut till en person eller organisation som aktivt arbetar mot främlingsfientlighet och för mänskliga fri- och rättigheter.

Pristagaren har nu utsetts av Norrköpings brottsförebyggande råd och kommer att överlämnas av kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S). Media är välkomna att delta på prisutdelningen.

Datum: tisdagen den 5 december
Tid: klockan 11.55
Plats: Dominohuset

Mer information Fem i tolv-priset och tidigare års vinnare

Kontaktperson:

Petra Isaksson
Titel: preventionssamordnare och sekreterare i Norrköpings brottsförebyggande råd
Telefon: 011-15 11 61, 073-020 14 18
________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!