Home Locals - Norrköpings kommun Marieborgs Folkhögskola fick årets Fem i tolv-pris

Marieborgs Folkhögskola fick årets Fem i tolv-pris

0
Marieborgs Folkhögskola fick årets Fem i tolv-pris

Idag delades kommunens pris för arbete mot främlingsfientlighet och för de mänskliga fri- och rättigheterna ut. Årets pristagare blev Marieborgs folkhögskola.

Norrköpings Brottsförebyggande råd har för nittonde gången utsett en pristagare till Fem i tolv-priset. Priset delades ut klockan 11.55 den 5 december i Dominohuset i Norrköping.

Årets pristagare blev Marieborgs folkhögskola som under lång tid bedrivit ett framgångsrikt integrationsarbete utifrån en solidarisk värdegrund. När Norrköping under de senaste åren tagit ett stort ansvar för flyktingmottagandet har Marieborg växlat upp verksamheten ytterligare och gjort stora insatser för kommunen och framför allt för många av dem som har kommit hit.

– I kampen för ett öppnare Norrköping där främlingsfientlighet och terrorism aldrig ska få fäste måste alla goda krafter samverka och det är glädjande att få uppmärksamma några av dem, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, som också var årets prisutdelare.

Upplysningar:
Petra Isaksson
Titel: preventionssamordnare, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 11 61
___________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!