Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Fest för Finland 100 år

Pressinbjudan: Fest för Finland 100 år

0
Pressinbjudan: Fest för Finland 100 år

År 2017 fyller det självständiga Finland 100 år. Finland blev en självständig stat den 6 december 1917. Trots svåra tider har finländarna i snart hundra års tid byggt sitt eget land och är idag ett av världens ledande länder inom till exempel utbildning och teknologi.

Den 6 december 2017 firas självständighetsdagen med speciellt inbjudna gäster såsom finska krigsveteraner och krigsbarn boende i Norrköping men även arbetskraftsinvandrade sverigefinnar samt deras barn och barnbarn i kommunen.

– Norrköpings kommun vill på detta sätt visa sin tacksamhet till de sverigefinnar som varit med och byggt upp kommunen. Krigsveteranerna och krigsbarnen som kom till Norrköping och arbetskraftsinvandrarna som arbetade i de blomstrande industrierna på 1960- och 80-talen, säger Raija Arvidsson, samordnare för finskt förvaltningsområde.

Media är välkomna att delta under minglet klockan 17.00-17:30.

Datum: onsdagen den 6 december
Tid:
klockan 17.00-17:30, mingel i trapphallen
Plats: Stadshuset, Hotellgatan 3, Norrköping

Kontaktperson:
Raija Arvidsson
Titel: samordnare för finskt förvaltningsområde
Telefon: 011-15 21 36, 073-020 22 95
­­­­­­­­­­­__________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!