Norrköpings kommun och Portalen bjuder på konsert

Ikväll bjuder Portalen och Norrköpings kommun genom Musikhuvudstaden Norrköping alla som vill komma på en gratis konsert i Hörsalen.

Tanken med konserten är dels att tillsammans med invånare och besökare i Norrköpings kommun fira att Norrköping nyligen blev UNESCOS första Music City i Norden, och även att visa en del av den musikskatt som finns lokalt i Norrköping. Under konserten får åhörarna ta del av musik med olika stilar och inriktning, unga talanger såväl som en etablerad musiker, musik som förenas med rörlig bild och mycket mer.

– Konserten är ett resultat av vårt viktiga och kontinuerliga samarbete med Portalen, där Musikhuvudstaden ingår i den kreativa gruppen. Vi vill lyfta våra fantastiska lokala talanger och samtidigt påminna om hur viktig musiken är i ett samhälle och hur viktigt det är att vi stöttar musik på alla nivåer. Alla i Norrköping ska kunna vara en del av Norrköpings musikliv, säger Sandra Wall, projektledare för musikhuvudstaden. 

Media är välkommen till konserten!

Medverkande:
Artisterna Náthalie Andersson och David Kronström (NADA Duo) samt Andweshoulddieofthatroar (Hardy H. Hum) framträder. Dokumentärfilmen Playing notes for peace som handlar om Syrien och vad ett krig gör med kulturlivet visas med livemusik, och man får också ta del av musikvideon #viärocksånorrköping.

Mer information:
Musikhuvudstaden Norrköping
Musikhuvudstaden på Facebook

Programmet finns längst ned på sidan under bifogat material

Datum: onsdag 6 december
Tid: kl 18:00-20:30 inklusive paus
Plats: Hörsalen

Kontakt:
Sandra Wall
Titel: projektledare musikhuvudstaden
Telefon: 0703-73 31 65

Louise Flygt
Titel: kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

______________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!