Home Locals - Norrköpings Flygplats Rejäl passagerarökning från Norrköping under november månad

Rejäl passagerarökning från Norrköping under november månad

0
Rejäl passagerarökning från Norrköping under november månad

Utvecklingen går åt rätt håll vid Norrköping Airport och passagerarantalet ökade under november med 43 % jämfört med samma månad 2016. 

Varför har det gått så bra i november? 

– Anledningarna är flera säger Bertil Skärblom, Marknadschef på Norrköping Airport. Den viktigaste är att vi har utvecklat flyget till München med en ny morgonavgång för att bli mer attraktiva för näringslivet. De nya avgångstiderna ger möjlighet till tidig morgonavgång ut och en sen kvällsavgång hem eller att kombinera med eftermiddagstrafiken. Det skapar möjlighet att göra effektivare affärsresor ut i Europa. Den förändringen genomfördes den 30é oktober.

En annan positiv händelse är att Norrköping haft flyg till Kap Verde med det stora Boeing 767 som tar många passagerare och också har gått fullbokat. Fler avgångar blir det i januari, februari och mars. 

Den tredje anledningen är att flygplatsen nu har fått modernare och större flygplan till Gran Canaria och därmed har ökat passagerarkapaciteten med mer än 25 %.

– År 2017 har annars varit ett tufft år med rejält minskad trafik på Turkiet, så vi är väldigt glada att det börjar vända åt rätt igen. Det innebär att vi kommer att överträffa 2016 års passagerarantal även på årsbasis, nämner Bertil.  

Att nu Turkiet börjar bli riktigt populärt igen visar sig i aktiviteter på Norrköping Airport. År 2018 kommer tre olika charterarrangörer att flyga från Norrköping på Turkiet, Detur, Turkietresor och Ving.

– Vi bedömer att vi kan se fram emot passagerare-utvecklingen också för 2018 med stor tillförsikt, säger Bertil Skärblom.

Norrköping flygplats erbjuder totalt 15 destinationer och ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Norrköping flygplats är även Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Norrköping flygplats erbjuder reguljärflyg till München med bmi regional/Lufthansa och Visby med BRA (sommartrafik). Under sommarsäsongen erbjuds chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Azorerna, Rhodos, Kreta och Mallorca, Kos, Bulgarien, Montenegro. Vintertid erbjuds chartertrafik till Gran Canaria 3ggr/v  Teneriffa och Kap Verde Norrköping flygplats erbjuder även en fraktflyg.