Dagens Industri etablerar sig i Norrköping

Bonnier Business Media Sales etablerar sig tillsammans med Universitetsmedia i Norrköping. Företagen har i dag säljverksamhet i Västerås och Eskilstuna, men har expansionsbehov på ytterligare en ort med cirka 60 nyanställningar. Valet föll på Norrköping som har ett starkt logistiskt läge samt redan är etablerad som ort inom kundservice- och försäljningsbranschen.

– Anledningarna till att vi har fastnat för just Norrköping är läget och de goda rekryteringsmöjligheterna, säger Rickard Åsbäcken, etableringsansvarig Bonnier Business Media Sales och Universitetsmedia-gruppen.

I samarbete med Norrköpings Kommun har Fastighets AB L E Lundberg hjälpt till i den ambitiösa processen att hitta idealiska lokaler. Fokus för verksamheten är prenumerationsservice, kundservice och annonsförsäljning för Dagens Industris räkning.

– Det har varit ett mycket gott samarbete för att göra etableringen. Norrköpings perfekta läge tillsammans med våra lokaler har matchat hyresgästens önskemål i form av läge, storlek och utformning, säger Fredrik Ljung, kommersiell uthyrare på Lundbergs.

– Vi är oerhört glad och stolta att Dagens Industri valt att etablera sig i Norrköping. DI som varumärke är ett av de största och vi kan inte nog understryka vikten av deras etablering. Vi vill samtidigt tacka Lundbergs som på ett mycket professionellt sätt mött upp och erbjudit perfekta lokaler till dem. Tillsammans med Dagens Industri och Universitetsmedia-gruppen fortsätter vi arbetet att utveckla Norrköping, säger Sofia Svensk, näringslivsutvecklare på Norrköpings kommun.

Kontaktpersoner:
Fredrik Ljung
Titel: kommersiell uthyrare, Fastighets AB L E Lundberg 
Telefon: 0709-21 65 66

Sofia Svensk
Titel: näringslivsutvecklare, näringslivsavdelningen, Norrköpings Kommun
Telefon: 072-599 13 05

Rickard Åsbäcken
Titel: etableringsansvarig, Bonnier Business Media Sales och Universitetsmedia-gruppen
Telefon: 0735-14 11 61
__________________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!