Home Locals - Norrköpings kommun Årets värdefulla idrottsförening och värdefulla idrottsledare 2017 har utsetts

Årets värdefulla idrottsförening och värdefulla idrottsledare 2017 har utsetts

0
Årets värdefulla idrottsförening och värdefulla idrottsledare 2017 har utsetts

Kultur- och fritidskontoret i Norrköping och SISU Idrottsutbildarna har utsett Årets värdefulla idrottsförening och Årets värdefulla idrottsledare i Norrköping.

Tjalve IF Norrköping får utmärkelsen Årets värdefulla idrottsförening och 20 000 kronor som ska användas till utvecklingsinsatser för föreningens ledare, styrelse, aktiva eller föräldrar.

Magnus Möller, Åby IBK, tilldelas utmärkelsen Årets värdefulla idrottsledare och 5000 kronor.

Utmärkelserna delas ut inom ramen för SISU Idrottsutbildarnas satsning Värdefull Idrottsförening. Genom satsningen vill man få föreningar att samtala och fundera över vad som är viktigt och värdefullt i idrotten bortom de rent sportsliga resultaten. Utdelningen sker tisdagen den 16 januari klockan 15:30 i Rådhuset.

Upplysningar:
Kristin Lönnqvist
Titel: distriktschef Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna
Telefon: 010-476 50 25

Ida Persson
Titel: handläggare kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 54 / 072-709 50 01

SISU Idrottsutbildarna
SISU Idrottsutbildarna är idrottens studieförbund, som finns i hela landet och på alla nivåer. Förbundet arbetar med bildning och utbildning inom idrotten, både genom att driva på samt stödja utveckling inom svensk idrott. Med satsningen Värdefullt erbjuder SISU olika verktyg och metoder som idrottsföreningar kan jobba utifrån, för att kunna föra samtal och fundera över vad som är viktigt och värdefullt inom barn- och ungdomsidrotten. SISU Idrottsutbildarna består av: själva studieförbundsdelen, förlaget SISU Idrottsböcker, Idrottsfolkhögskolan Bosön och Riksidrottsmuseet i Stockholm, som drivs tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF).

_____________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken som börjar byggas 2017. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!