Home Locals - Norrköpings kommun Kommunen söker omkring 1 500 sommarjobbare

Kommunen söker omkring 1 500 sommarjobbare

0
Kommunen söker omkring 1 500 sommarjobbare

Dansare, kafépersonal, guider, barnledare, vårdpersonal, kommunutvecklare och egenföretagare. Alla är de exempel på sommartjänster och feriearbeten som Norrköpings kommun utlyser. På lördag drar vård- och omsorgskontoret igång sin stora rekryteringskampanj för att locka nära 1000 sommarvikarier.

Slutet på januari är tid att tänka på varmare årstider, då det börjar bli dags att söka sommarjobb. Redan nu i helgen kommer vård- och omsorgskontoret att starta en rekryteringskampanj för att få in vikarier till semesterperioden. Sammanlagt handlar det om 1 000 nya jobb inför sommarsäsongen.

På lördag den 27 januari samt fredag den 2 februari står kommunens spårvagn uppställd vid Söder Tull med personal som kan ge information och svara på frågor om sommarjobben på vård- och omsorgskontoret.

– Vi drar igång en ordentlig rekryteringskampanj inför sommaren då vi behöver så många semestervikarier. När våra ordinarie medarbetare går på välförtjänt semester måste vi hitta kompetenta vikarier som täcker upp personalbehovet i sommar, så vi försöker synas på fler ställen och i fler forum än under tidigare år, säger Julia Joachimsson, HR-strateg på vård- och omsorgskontoret.

Socialkontoret kommer att lösa en del av sin sommarbemanning internt, men mellan 25 och 30 vikariat kommer att utlysas till kontorets olika boenden. Kultur- och fritidskontoret söker tio sommarjobbare till Färgargårdens friluftsmuseum, en verksamhet som Norrköpings stadsmuseum ansvarar för. Det handlar det om att under en sommar jobba och leva som på en färgargård under 1800-talet.

– Personer intresserade av drama, historia och hantverk är lämpliga att söka dessa helt unika sommarjobb, säger Anders Lindkvist, museipedagog och intendent på Norrköpings stadsmuseum.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret utlyser cirka 380 feriearbeten som vänder sig till gymnasieungdomar. Feriearbeten skiljer sig från sommarjobb på det sättet att feriearbetaren inte ersätter någon personal utan fungerar som extraresurs. Rekryteringen till feriearbete inleds torsdag den 1 februari då Feriebanken öppnar.

Kontaktpersoner
Julia Joachimsson
Titel: HR-strateg, vård- och omsorgskontoret
Telefon: 011-15 31 73

Anders Lindkvist
Titel: museipedagog och intendent, Norrköpings stadsmuseum
Telefon: 011-15 26 52 eller 072-709 50 83

Team Feriearbete
Arbetsmarknads- och vuxenutbildningskontoret
Telefon: 011-15 31 76

_______________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75