Home Locals - Norrköpings kommun Johan Högne digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun

Johan Högne digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun

0
Johan Högne digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun

Idag, måndagen den 5 februari, beslutade kommunstyrelsen att Johan Högne blir digitaliseringsdirektör i Norrköpings kommun. Johan Högne blir därmed kommunens förste digitaliseringsdirektör.

– Jag ser verkligen fram emot att få gå in i mitt nya uppdrag! Det ska bli oerhört roligt och spännande att få lära känna alla kommunens verksamheter och att med stöd av digitaliseringens möjligheter, få utforska och bidra till att utveckla kommunen såväl internt som för kommuninvånarna och företagarna, säger Johan Högne.

Johan Högne kommer närmast från Knowit Insight. Där var han konsult med inriktning på strategisk rådgivning gällande framför allt digitaliseringsfrågor inom kommun och landsting. Det senaste uppdraget inom detta område var som tf digitaliseringschef i Nacka kommun. Tidigare har Johan Högne även stöttat Skövde, Karlstad och Botkyrka kommun i digitaliseringsfrågor.

– Vi välkomnar Johan Högne som ny digitaliseringsdirektör, säger kommundirektör Martin Andreae. Uppdraget innebär att utveckla och leda vår kommuns digitaliseringsresa framåt. Digitaliseringen ger oss som kommun stora möjligheter, och för oss är det prioriterat att ta fram digitala lösningar som förenklar vardagen för invånare, näringsliv och medarbetare.

Johan Högne tillträder tjänsten den 9 april 2018.

Kontaktpersoner:
Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 0730-20 28 58

Johan Högne
Titel: tillträdande digitaliseringsdirektör
Telefon: 072-545 06 36

______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!