Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: guldkantade prestationer hyllas i Stadshuset

Pressinbjudan: guldkantade prestationer hyllas i Stadshuset

0
Pressinbjudan: guldkantade prestationer hyllas i Stadshuset

Onsdagen den 7 februari hyllar Norrköpings kommun personer i Norrköping som utfört storstilade prestationer inom bland annat idrott, kultur och näringsliv, genom en guldmiddag i Stadshuset. Kommunen vill både uppmärksamma dem för deras imponerande insatser och för deras betydelse för Norrköping.

Norrköpings kommun har sedan 1998 uppvaktat personer i kommunen som utfört någonting utöver det vanliga. Bland annat gäller det stadens alla idrottsmedaljörer i nationella och internationella mästerskapstävlingar, men också personer som gjort en insats för Norrköping inom andra områden, som näringsliv och kultur.

Till guldmiddagen väntas bland andra Frida Södermark, SM-guldmedaljör i 100 km ultra långdistans såväl som SM-guldmedaljörer inom udda grenar som wordfeud, musikquiz och stryktips. Från näringslivet närvarar Louise Berg från organisationen Sibship som belyser mångfalds- och jämställdhetsfrågor, ett team från restaurang Lingon & Dill – vinnare av två guldmedaljer under VM i Grill och BBQ, samt många andra. Johannes Årsjö, Sveriges starkaste man för nionde året i rad, kommer också att närvara.

Värdar för middagen är förste vice ordförande i kommunfullmäktige Thomas Idenås (S), samt kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Media är välkomna för fotografering och intervjuer inför middagen.

Datum onsdagen den 7 februari
Tid: klockan 18.30
Plats: Stadshuset (vid Carl Johans park)

Kontakt:
Anette Westerberg
Titel: sekreterare, kommunalrådsenheten
Telefon: 011-15 11 44, 0730-78 20 44

Längst ned på sidan under bifogade dokument kan du läsa mer om de inbjudna till guldmiddagen.
___________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!