Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: nyhet befäster Norrköping som musikstad

Pressinbjudan: nyhet befäster Norrköping som musikstad

0
Pressinbjudan: nyhet befäster Norrköping som musikstad

I helgen samlas musikbranschen i Norrköping för att diskutera aktuella frågor för branschen, spana in nya talanger och lyssna på musik. Inför Where’s the Music? släpps nu en nyhet som både stärker musiklivet i Norrköping och Norrköpings position som musikstad.

Media välkomnas till en pressträff där nyheten avslöjas.

Datum: torsdag den 8 januari
Tid: klockan 10.30
Plats: Fröbelhuset, Södra promenaden 81, Norrköping

Deltagare och kontaktpersoner:
Sandra Wall
Titel: projektledare Musikhuvudstaden och Norrköping – UNSESCO City of Music
Telefon: 070-373 31 65

Jerry Wiklund
Titel: rektor, Marieborgs folkhögskola
Telefon: 070-223 12 72

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande, Norrköping
Telefon: 070-527 26 27

______________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!