Home Locals - Norrköpings kommun Avspärrningar när Packhusrondellen ska bli säkrare

Avspärrningar när Packhusrondellen ska bli säkrare

0
Avspärrningar när Packhusrondellen ska bli säkrare

Trafiken kring Packhusrondellen i Norrköping ska bli säkrare för alla trafikanter. Under den tid som arbetet utförs kommer framkomligheten att begränsas i området.

Från och med början av mars kommer under en period endast ett körfält i alla riktningar att vara öppet in och ut ur Packhusrondellen. Avstängningen av de andra fälten sker i och med att Norrköpings kommun påbörjar arbetet med att göra det säkrare för gående och cyklister i och kring rondellen, eftersom det skett flera trafikolyckor där. E.ON kommer kort därefter att påbörja arbeten i två närliggande fjärrvärmekammare i Packhusgatan, som ligger i anslutning till rondellen.

Eftersom E.ON också behöver utföra arbeten i området samordnar kommunen och E.ON insatserna. Målet är att försöka korta ned tiden som trafiken kommer att påverkas. Vinsterna i tid görs bland annat genom samarbete kring de avspärrningar som kommer att behövas. Det innebär att det endast sker en avstängning istället för två. Förhoppningen är att samordningen ska snabba upp processen med omkring två veckor

– Tyvärr kommer det ändå att bli en hel del påverkan på trafiken – det är svårt att undvika när det rör sig om så pass stora jobb, så har man möjlighet är det bra om man väljer en annan väg under den här perioden. Arbetet med att göra Packhusrondellen säkrare är dock oerhört viktigt, så vi hoppas ändå på en viss förståelse bland trafikanterna, säger Fredrik Nilsson, projektledare.

Om inget oförutsett händer väntas arbetet i Packhusrondellen vara klart till slutet av april.

Kontakt:
Johan Engström
Titel: trafikingenjör
Telefon: 011-15 26 75

Fredrik Nilsson
Titel: projektledare
Telefon: 011-15 38 47

Björn Persson
Titel: Regionchef E.ON Sverige AB
Telefon: 070-655 61 55

________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!