Home Locals - Norrköpings kommun Norrköpings kommun inleder underhållsarbete av Händelöbron

Norrköpings kommun inleder underhållsarbete av Händelöbron

0
Norrköpings kommun inleder underhållsarbete av Händelöbron

Under en besiktning av Händelöbron upptäcktes nyligen slitskador på kantstålen som skyddar betongen vid övergången till brons rörliga del. Därför ska de nu bytas ut, vilket kommer att påverka trafiken.

Själva underhållsarbetet av Händelöbron har precis inletts, och beräknas pågå upp till 2 månader. Anledningen till att det är tidskrävande är att man måste bila ned sig i betongen i bron och forma nya infästningar för kantstålen.

Medan arbetet pågår kommer enbart ett körfält i taget att vara öppet över bron och trafiken regleras med hjälp av trafikljus.Vid ett par tillfällen kommer bron under korta perioder att behöva stängas av helt.

– Det beror på att betongen måste få härda utan störningar när vi gjutit de nya fästena för kantstålen, säger Annika Hagström, gatuingenjör på tekniska kontoret i Norrköping.

Vid de tillfällen som bron är avstängd kommer trafiken till och från Händelö istället att hänvisas till att åka runt, via Västra Bravikenvägen.

Båt och tågtrafik beräknas inte behöva beröras av arbetet, utom när bron är helt avstängd. Fotgängare och cyklister kommer att kunna använda bron under hela perioden.

Regelbundna uppdateringar av hur arbetet framskrider kommer att finnas på Norrköpings kommuns hemsida

Kontakt:
Annika Hagström
Titel: gatuingenjör, tekniska kontoret
Telefon: 011-15 29 86
____________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!