Home Locals - Norrköpings kommun ​Pressinbjudan: Stadsmuseums nya utställning Från Rot till Barr

​Pressinbjudan: Stadsmuseums nya utställning Från Rot till Barr

0
​Pressinbjudan: Stadsmuseums nya utställning Från Rot till Barr

Uppmärksammade utställningen Ur björk visades i fjol på Norrköpings Stadsmuseum. Nu kommer uppföljaren Från Rot till Barr som är producerad av Hemslöjden i Kronoberg och invigs lördagen den 17 mars.
I centrum av utställningen står Sveriges nationalekonomiskt viktigaste träslag – granen. Slöjdare, konstnärer och forskare har tillverkat mängder med intressanta föremål av gran. Alltifrån konsthantverk till textil som besökarna får ta del och inspireras av.

Media bjuds in till pressträff för att få upptäcka utställningen.

Datum: torsdag den 15 mars
Tid: Klockan 11.00
Plats: Norrköpings Stadsmuseum

Kontaktperson:
Anders Lindkvist
Titel: museipedagog och intendent
Telefon: 072-709 50 83

_______________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!