​Pressinbjudan: Politiker besöker företagare för att prata om näringslivsklimatet i kommunen

Vartannat år sker Dialogdagen. Dagen är ett tillfälle för politiker att möta näringslivet i Norrköping. Den 26 mars är det dags för årets Dialogdag då ett 50-tal fullmäktigepolitiker besöker företag för att över en kopp kaffe och en bulle samtala kring hur man tillsammans kan utveckla näringslivsklimatet i Norrköping.

Efter senaste dialogdagen år 2016 visade uppföljningen att företagarna upplevde politikerbesöken som positiva och givande. Att hålla en fortsatt kontakt och föra dialog mellan näringsliv och kommun lyftes upp som en viktig punkt för ett välfungerande näringsliv. Norrköpings kommun ser näringslivet som en viktig källa för tillväxt och Dialogdagen är en av flera aktiviteter som arrangeras för att förbättra företagsklimatet.
– Att få möjlighet att lyssna till hur företagarna har det i sin vardag är en viktig del i vårt arbete. Jag är glad att så många företag tar sig tid för ett besök och öppnar sin verksamhet, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör. – Genom besöket får vi en insyn i varandras vardag vilket i sin tur kan öka förståelsen för varandra. Om vi skapar möjligheter för dialog skapar vi också förutsättningar för ett bättre Norrköping, säger Louise Malmström (S) kommunfullmäktiges ordförande.

Media är välkomna att delta i samband med starten för företagsbesöken. På plats finns Louise Malmström (S), kommunfullmäktiges ordförande och Pontus Lindblom, näringslivsdirektör. Det finns även möjlighet för media att följa med en politiker på ett företagsbesök.

Datum: måndagen den 26 marsT
id:
klockan 12.45
Plats: Förvaltningshuset Rosen, Trädgårdsgatan 21, Norrköping

Företagsbesöken utförs den 26 mars klockan 13.30–15.00. Klockan 16.00 är det återsamling i Rosen för en uppföljning efter företagsbesöken.

Kontaktpersoner:
Britt Forsberg
Titel: näringslivsutvecklare
Telefon: 011-15 15 11, 0730-20 22 84

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör
Telefon: 011-15 12 74, 070-667 27 40

Louise Malmström (S)
Titel: kommunfullmäktiges ordförande
Telefon: 070-201 07 36
___________________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!