Pressinbjudan: så arbetar kommunen med parkeringarna i Norrköping

Under de senaste veckorna har många röster höjts angående parkeringssituationen i Norrköping. Vissa kräver fler parkeringsplatser medan andra önskar en stadskärna med färre bilar. Media hälsas välkomna till en pressträff där politiker och tjänstemän berättar mer om arbetet framöver, samt presenterar flera olika åtgärder kring parkeringarna i Norrköping.

Medverkande: Karin Jonsson (C), kommunalråd och ordförande i tekniska nämnden, Kikki Liljeblad (S), kommunalråd och ordförande i stadsplaneringsnämnden samt Leif Lindberg, direktör tekniska kontoret

Datum: måndagen den 26 mars
Tid: klockan 11:00
Plats: Gullolle, Rådhuset

Kontakt:
Kristin Blomberg
Titel: kommunikationsstrateg
Telefon: 011-15 24 31

____________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!