Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Landsbygdens möjligheter lyfts och diskuteras

Pressinbjudan: Landsbygdens möjligheter lyfts och diskuteras

0
Pressinbjudan: Landsbygdens möjligheter lyfts och diskuteras

Vartannat år bjuder Norrköpings kommun in till Landsbygdsforum för att diskutera frågor som; Vad händer på landsbygden? Vad gör kommunen? Hur jobbar vi med landsbygdens fortsatta utveckling och vilka möjligheter finns det? I april hålls två träffar då media är välkomna att delta.

Landsbygdsforum är ett tillfälle för information, inspiration och samtal om möjligheter och utveckling på landsbygden. Inbjudna är föreningar, företagare, tjänstemän, politiker och aktörer som är intresserade av just bygderna utanför Norrköpings tätort.

Träffar i april:

Datum: 3 april
Tid: klockan 18.00 till cirka 21.00
Plats: Skärblacka Folkets Hus, Folkets Husvägen

Datum: 26 april
Tid: klockan 18.00 till cirka 21.00
Plats: Åby Folkets Hus, Gamla Stockholmsvägen 38

Punkter i programmet:
Uppföljning av kommunens landsbygdsarbete
Landsbygdsstatistik – sambanden mellan stad, tätorter och landsbygder
Polisens aktuella arbete med Peter Johansson, kommunpolis i Norrköping
Vad är ditt behov av service? Projektet Service i Samverkan med Pia Liedholm, Hela Sverige ska
  leva Östergötland
Idrottsföreningar som bidrar till landsbygdsutveckling
Information om bredbands- och fiberutbyggnad på landsbygdfrån Norrköping Vatten och Avfall

Deltar på träffarna gör bland annat kommunalråd Karin Jonsson (C), ordförande i Landsbygdsrådet, samt representanter från Landsbygdsrådet.

Kontaktperson:
Ingela Granqvist
Titel: landsbygdsutvecklare, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 15 06 eller 076-760 30 03
________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!