Home Locals - Norrköpings kommun Nu sätter bygget med Norrköpings nya friidrottsarena igång

Nu sätter bygget med Norrköpings nya friidrottsarena igång

0
Nu sätter bygget med Norrköpings nya friidrottsarena igång

Nu har första spadtaget tagits för Norrköpings nya friidrottsarena på Himmelstalundsområdet. Anläggningen kommer att stå färdig till vårsäsongen 2019 och kommer att vara till för föreningsaktiviteter och tävlingar i friidrott. Arenan kommer även att möjliggöra att nationella utomhustävlingar i friidrott arrangeras i Norrköping.

Den nya friidrottsarenan kommer att byggas vid infarten till Himmelstalundsområdet. Den nya anläggningen innebär att friidrottsföreningen i Norrköping, Tjalve IF, kan flytta sin utomhusverksamhet till Himmelstalundsområdet från Borgsmo, som fortsatt blir en skolidrottsplats. I och med den nya arenan kommer Norrköping att kunna stå värd för utomhustävlingar i friidrott från och med vårsäsongen 2019.

– Det är mycket glädjande att få ge det här beskedet och att ta det första spadtaget i dag. Den nya arenan kommer att bli ett lyft för friidrottande Norrköpingsbor och för hela idrottsstaden. Att friidrottsförbundet har ställt sig positiva till att arrangera större utomhustävlingar här, när vi har en arena som klarar det, är förstås en bonus, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Norrköpings kommun har avtal med Norrevo Fastigheter AB, byggherre för arenan som ska stå klar våren 2019.

– Vi har väntat länge på det här och är förstås väldigt glada för att vi ska få en funktionell utomhusarena att träna och tävla på. Vi ser fram emot färdigställandet och att få välkomna Sveriges friidrottare till Norrköping, säger Peter Warma, ordförande i Tjalve IF, som kommer att arrendera arenan för sin verksamhet.

Kontaktpersoner:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 070-527 26 27

Viktor Månsson
Titel: enhetschef anläggning och uthyrning, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 34 40

Peter Warma
Titel: ordförande Tjalve IF
Telefon: 076-525 23 33

Daniel Ackermann
Titel: kommunikationsansvarig, Norrevo Fastigheter AB
Telefon: 011-15 11 30

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!