Pressinbjudan: Första mötet med nystartat dansresidens – ”Norrköping Slow Clap”

Under 2018 är Norrköpings kommun tillsammans med Dans i Öst, Region Östergötland och Norrköpings riksteaterförening arrangörsvärdar för ett dansresidens i Norrköping. I samband med invigningen av Dansens vecka på lördag är det premiär för ”Norrköping Slow Clap”.

Dansresidensets syfte är att synliggöra dansen i Norrköping på olika sätt. Det kommer att hållas workshops, uppvisningar, föreläsningar med mera. Koreografen Iki Gonzalez Magnusson har knutits till projektet och hon kommer att arbeta med och utforska dansen tillsammans med det lokala danslivet i Norrköping.

Nu är det dags för premiär i samband med att Dansens vecka invigs i Norrköping. Media inbjuds till första mötet med ”Norrköping Slow Clap” och Iki Gonzalez Magnusson.

Datum: lördag den 21 april
Tid: klockan 12.00
Plats: Hörsalen, Drottninggatan 48, Norrköping

Program för premiären bifogas nedan.
Program för Dansens vecka.

Kontaktperson:
Åsa-Karin Svensson
Titel: enhetschef, kultur- och fritidskontoret
Telefon: 011-15 29 08

_______________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!