Home Locals - Norrköpings kommun Välkommen till Kulturskolans Melodifestival

Välkommen till Kulturskolans Melodifestival

0
Välkommen till Kulturskolans Melodifestival

Fredagen den 4 maj gör Norrköpings niondeklassare upp om vilken som blir årets låt 2018.

Skolorna som medverkar är Enebyskolan, Vittra, Kunskapsskolan, Prolympia, Hagaskolan, Navestadsskolan och Djäkneparksskolan. Varje skola presenterar även en kort film som kommer att visas på storbildsskärm innan låten framförs på scenen. Bästa film får också pris i tävlingen. Festivalbidragen framförs tillsammans med Kulturskolans komporkester under ledning av Per Kolsgård.

Media är välkomna!

Gästartister: Den Svenska Björnstammen och Norrköpings Ungdomskör

Datum: fredagen den 4 maj
Tid: klockan 18.30 – cirka 21:15
Plats: Flygeln

Kontakt:
Ulla-Britt Eriksson
Titel: enhetschef/producent, Kulturskolan
Telefon: 073-020 04 95

_______________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!