Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Learnathon-final på Ektorpsringen

Pressinbjudan: Learnathon-final på Ektorpsringen

0
Pressinbjudan: Learnathon-final på Ektorpsringen

Sedan februari i år har elever på Ektorpsringen arbetat med programmering av dansinstruktioner. Nu är det dags för final i den första så kallade ”Learnathon”, där eleverna från Ektorpsringen och partnerskolorna från Nederländerna, Finland, Danmark och Storbritannien ska tolka varandras instruktioner. ”Learnathon” en del av EU-projektet #co-think.

Projektet #co-think är ett treårigt samarbete mellan fem utbildningskontor/fortbildningsinstitut och fem pilotskolor från olika länder i Europa. Samarbetet koordineras av utbildningskontoret i Norrköpings kommun. Bakgrunden till projektet är de utmaningar som skolan står inför gällande undervisning i programmering och digital kompetens, vilket i höst kommer att finnas med i den svenska läroplanen för grundskolan.

– När vi tänker programmering associerar vi gärna till teknik och stillasittande. Men den här övningen visar vi att det också handlar om att skapa instruktioner som kräver både struktur och kreativitet, säger Torbjörn Hildemark, lärare på Ektorpsringen.

Den gemensamma ”Learnathon”-utmaningen är ett sätt att få in nya kunskaper till klassrummet och utbyta erfarenheter mellan elever i olika länder.

– Internationalisering bidrar till innovation och metodutveckling, stärker språkkunskaper och bygger nätverk. Vi har enormt mycket att lära av hur skolor i Europa arbetar med digitala verktyg och programmering i klassrummet, säger Katarina Sperling, internationell projektsamordnare på utbildningskontoret.

Media hälsas välkommen att ta del av finalen då elevernas dansprogram ska tolkas samt få en närmare inblick i projektet #co-think.

Datum: måndagen den 14 maj
Tid: klockan 10.00
Plats: Ektorpsringen, Fotbollsgatan 2, Norrköping

Kontaktperson:
Katarina Sperling
Titel: internationell projektsamordnare, utbildningskontoret
Telefon: 077-15 24 79

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!