Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Medborgardialog om Ljuralänken

Pressinbjudan: Medborgardialog om Ljuralänken

0
Pressinbjudan: Medborgardialog om Ljuralänken

För att Norrköping ska växa på ett hållbart sätt satsar kommunen på en utbyggnad av kollektivtrafiken och bättre möjligheter till gång- och cykeltrafik. Den 2-31 maj är det medborgardialog för Ljuralänken samt om hur Kristinaplatsen ska se ut.

Under maj månad kan intresserade besöka utställningen om Ljuralänken på Stadsbiblioteket och Hageby bibliotek i Mirum galleria. Vid tre tillfällen kommer medarbetare från kommunen och politiker som arbetar med Ljuralänken att närvara, liksom representanter från Östgötatrafiken.

Media inbjuds till tillfället då stadsarkitekt Karin Milles och stadsplaneringsnämndens ordförande Kikki Liljeblad (S) finns på plats.

Datum: fredagen den 18 maj
Tid: klockan 09.00-10.30
Plats: Stadsbiblioteket

Varmt välkomna!

Mer information om Ljuralänken

Kontaktpersoner:
Anna Karlin
Titel: planarkitekt
Telefon: 011-15 53 98

Kikki Liljeblad (S)
Titel: ordförande stadsplaneringsnämnden
Telefon: 070-628 59 28

______________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!