Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Kollektiv Rapport på Norrköpings stadsmuseum

Pressinbjudan: Kollektiv Rapport på Norrköpings stadsmuseum

0
Pressinbjudan: Kollektiv Rapport på Norrköpings stadsmuseum

IFK-sköldar, glassar, biblioteket, cyklar, emojis och hällristningar var några av alla de olika bidrag som skapades, av invånare och besökare under Kulturnatten 2017, när Formgivningslaboratoriet höll en drop-in workshop på Norrköpings stadsmuseum. Formgivningslaboratoriet har nu sammanställt bidragen och skapat en serie av fem lekfulla mönster med syfte att visa en levande och mångfasetterad stad. En kollektiv rapport av Norrköping i dag.

Besökarna får följa processen genom detta mönsterexperiment, från workshop till färdigt material och de har också chansen att färgsätta en mönsterrapport på egen hand.

Initiativtagare till projektet är Elin Svensson Arwenhed och Malin Odenhammar från Formgivningslaboratoriet, en plattform för experimentell och multidisciplinär formgivning. Genom kreativa samarbeten och med en lek­full designprocess samt en inkluderande inställning utmanar de gränser såsom språk, ålder, kön och designdiscipliner.

Utställningen Kollektiv Rapport – Mönsterexperiment, som är ett samarbete mellan Norrköpings stadsmuseum och Formgivningslaboratoriet, visas på Norrköpings stadsmuseum 26 maj–29 september 2018. Vernissage 26 maj klockan 14.00. Fri entré.

Media är välkomna på en förhandsvisning:
Datum:
torsdag den 24 maj
Tid: klockan 11.00
Plats: Norrköpings stadsmuseum, Västgötegatan 21, huvudentré ligger i Holmbogränd

För pressbilder, kontakta Formgivningslaboratoriet på formgivningslaboratoriet@gmail.com.

Kontaktperson:
Maria Jernström
Titel: press och marknadsföring, Norrköpings stadsmuseum
Telefon: 011–15 26 39
__________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!