Pressinbjudan: De får medel från Norrköpings fond för forskning och utveckling

Norrköpings fond för forskning och utveckling inrättades 2012 och ger medel till olika forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till utveckling inom utbildning, forskning, arbetsmarknad eller näringsliv i Norrköping.

Kommunstyrelsen fattar beslut om tilldelning av medel från fonden. Den här gången ska totalt 5,8 miljoner kronor fördelas.

Ordförande Lars Stjernkvist (S) och forskningsfondens beredningsgrupp bjuder in till en pressträff för att informera om vilka projekt som tilldelas pengar efter den nionde utlysningen från Norrköpings fond för forskning och utveckling.

Datum: onsdag den 30 maj
Tid: klockan 11.00
Plats: Tornsalen, rådhuset, Norrköping

Varmt välkomna!

Medel ur Norrköpings fond för forskning och utveckling kan tilldelas forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till att något eller några av fondens fyra huvudsyften uppnås:

  • En högre utbildningsnivå i kommunen
  • Utveckling av kommunens verksamhet
  • Stärkt utbildning och forskning vid Campus Norrköping
  • Utveckling av Norrköpings arbetsmarknad och näringslivsklimat


Kontaktpersoner:

Jörgen Jonsson
Titel: koordinator, universitetsfrågor
Telefon: 073-020 18 22

Lars Stjernkvist (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 070-527 26 27

________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!