Home Locals - Norrköpings kommun Nytt statligt servicekontor till Norrköping

Nytt statligt servicekontor till Norrköping

0
Nytt statligt servicekontor till Norrköping

Från och med 1 januari 2019 ska Statens servicecenter ansvara för en samlad organisation för statlig lokal service. I en utredning som överlämnades till regeringen i dag föreslås att 27 nya servicekontor ska öppna på olika platser i landet, bland annat i Norrköping.

Utredningen som i dag överlämnades till civilminister Ardalan Shekarabi (S) föreslår bland annat att 27 nya servicekontor ska öppna senast den 31 december 2020. Sammanlagt kommer den statliga serviceorganisationen då att ha 140 servicekontor.

Tolv servicekontor ska öppna i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. I Norrköping föreslås ett servicekontor öppna i Hageby, Klockaretorpet eller Navestad.

– Statlig service ska finnas tillgänglig för alla invånare, därför är utredningens förslag om fler servicekontor mycket välkommet. Att staten öppnar servicekontor i någon av stadsdelarna Hageby, Klockaretorpet eller Navestad är bra. Det är områden där det ibland kan vara svårt att nå ut med information och service som de som bor där har rätt till, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Servicekontoren ska erbjuda service avseende Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Skatteverket och Arbetsförmedlingen. Besökare till servicekontoren ska kunna få hjälp med såväl allmänna frågor, vägledning och användning av digitala frågor som personliga ärenden. En videomötestjänst ska också finnas tillgänglig på alla servicekontor.

Länk till regeringens nyhet.

Kontaktperson:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 070-527 26 27

_________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!