Home Locals - Norrköpings kommun ​Pressinbjudan: Välkommen till filmkväll med Crazy Pictures!

​Pressinbjudan: Välkommen till filmkväll med Crazy Pictures!

0
​Pressinbjudan: Välkommen till filmkväll med Crazy Pictures!

För att fira att Norrköping får sin första helt igenom lokalt producerade långfilm arrangerar Norrköpings kommun i samarbete med Cnema, Norrköping Science Park, Hyresbostäder och Upplev Norrköping en gratis filmkväll med Crazy Pictures. Under kvällen varvas intervjuer med klipp och trailers i ett högt tempo, och intresset är stort – de 600 biljetterna är snart slut.

Deltagarna får under kvällen veta mer om såväl Crazy Pictures som arbetet med Den blomstertid nu kommer, inklusive ett exklusivt klipp från filmen. Det kontinuerliga arbetet med Norrköpings Filmfond kommer också att lyftas, vilket omfattar en visning av trailers från andra kommande produktioner som filmfonden också har stöttat.

Kvällen är upplagd som en talkshow och växlar mellan intervjuer, klipp och trailers – bland annat genom följande programpunkter:

  • Den blomstertid nu kommer – från galen idé till galapremiär
  • Sagan om Crazy Pictures
  • Visning av exklusivt klipp från Den blomstertid nu kommer
  • Vad kan film ha för betydelse för Norrköping?
  • Att vara skådespelare i en film om Sverige under attack
  • MovieZine; analys av Den blomstertid nu kommer och framtidsspan
  • Specialeffekter på plats; så funkar det
  • Att tillhöra en ny generation filmskapare
  • Filmfondens trailers
  • Scenografi – från vilda fantasier till rå verklighet

Medverkande under kvällen:
Filmkollektivet Crazy Pictures; Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande; Johan Karlsson, chef för Cnema och Norrköpings Filmfond; Jesper Barkselius, huvudrollsinnehavare i Den blomstertid nu kommer; Jonatan Blomberg, MovieZine samt flera statister och teammedlemmar

Moderator: Lina Skandevall

Media är välkomna!

En kväll med Crazy Pictures

Snart premiär för första långfilmen från Norrköping

Kontakt:
Maria Hultberg
Titel: chef, kommunikationsavdelningen Norrköpings kommun
Telefon: 072-581 28 22

___________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!