Home Locals - Norrköpings kommun Monica Jangland blir tillförordnad vd för Norra Staden

Monica Jangland blir tillförordnad vd för Norra Staden

0
Monica Jangland blir tillförordnad vd för Norra Staden

Norra Staden Fastighetsutveckling har under drygt två års tid arbetat med utvecklingen av Butängen som en viktig del av Norrköpings innerstad. Nuvarande vd Kenneth Hagström lämnar sin tjänst för att påbörja ett chefsuppdrag på Trafikverket. Monica Jangland som i dag är affärsutvecklare på Norra staden kliver in i rollen som tillförordnad vd från och med 1 juli.

– Monica har en gedigen och lång erfarenhet från fastighetsbranschen Jag är väldigt glad över att kunna lämna över uppdraget till Monica att fortsätta driva bolagets utveckling framåt, säger Lena Häll Eriksson (S), styrelseordförande för Norra Staden Fastighetsutveckling.

Bolaget kommer att fortsätta med strategiska förvärv på Butängen. Under 2019 kommer arbetet med att ometablera verksamheter från Butängen till andra delar av Norrköping att öka.

– Jag är glad över att få förtroendet att fortsätta leda arbetet med Norra Staden. Med tanke på både Ostlänken och kommunens stadsutvecklingsplaner är det här ett av Norrköpings mest spännande områden. Jag har stor respekt för att utvecklingen i Butängen påverkar ett stort antal verksamheter och därför är det bra att kommunen har samarbetsprojekt för att underlätta de ometableringar som behöver göras, säger Monica Jangland.

Kontaktpersoner:
Monica Jangland
Titel: tf vd Norra Staden Fastighetsutveckling AB
Telefon: 011-15 64 11

Lena Häll Eriksson (S)
Titel: styrelseordförande Norra Staden Fastighetsutveckling AB
Telefon: 0733-46 24 34

_______________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!