Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: På väg till Barnens skog

Pressinbjudan: På väg till Barnens skog

0
Pressinbjudan: På väg till Barnens skog

Välkommen till pressvisning av den offentliga gestaltningen På väg till Barnens skog på Ljurafältet. Konstnären Camilla Carlsson visar då sitt verk och berättar om sitt samarbete med barn på sex förskolor i området.

Projektet På väg till barnens skog startade 2016 då konstnären Camilla Carlsson anlitades för att göra en gestaltning på Ljurafältet i samband med kommunens arbete med platsen. Arbetet har pågått under 2017 och 2018. Camilla Carlsson har valt att bygga vidare på tidigare generationers plantering (Barnens skog 1995) genom tillägg i form av träharar, fotspår och nyplanterade klätterträd. Allt i nära samarbete med barn och pedagoger på sex förskolor som i workshops tillsammans med Camilla har kommit fram till hur platsen ska se ut och fungera. Tekniska kontoret på kommunen har också varit en viktig samarbetspart, liksom Norrköpings konstmuseum som ansvarar för den offentliga konsten i Norrköping.

Media är välkomna till en pressvisning:

Datum: torsdag den 7 juni
Tid:
klockan 10.00
Plats:
den nya lekplatsen på Ljurafältet

Camilla Carlsson deltog i utställningen Next:Utopia om konst och stadsutveckling (24 september 2016-5 mars 2017) på Norrköpings konstmuseum. Hon är förutom konstnär utbildad ateljerista vid Reggio Emilia intitutet. Läs mer om hennes projekt på hennes webbplats.

Mer information om kommunens arbete med Ljurafältet finns här.

Kontaktpersoner:
Linn Bennich
Titel: intendent kommunikation, marknadsföring och program på Norrköpings konstmuseum
telefon: 011-15 26 04 eller 073-020 26 04

Elisabet Manfred
Titel: landskapsarkitekt, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 24 69
__________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!