Home Locals - Norrköpings kommun Norrköpings Konstmuseum lanserar engelsk audioguide

Norrköpings Konstmuseum lanserar engelsk audioguide

0
Norrköpings Konstmuseum lanserar engelsk audioguide

Lagom till sommaren och turistsäsongen lanserar Norrköpings Konstmuseum en audioguide på engelska, ”Get to know the collection!”. Inramade av musik presenteras 20 konstverk och konstnärskap ur museets samling under två minuter var. Besökaren kan låna audioguiden gratis i museets reception och går sedan själv bland konsten och lyssnar efter eget val.

Den första audioguiden lanserades 2017 på lätt svenska och presenterade då kvinnliga konstnärskap. I våras kompletterades den med information om konstverk av manliga konstnärer och nu kommer den även på engelska. Audioguiden är populär bland muséets besökare och fungerar som ett alternativ till de guidade visningarna som också ges gratis.

– Upplevelsen av konstsamlingen blir mer intressant om besökaren får ingångar till verken genom att lyssna på en guide som talar om målningen, säger intendent Bonnie Festin som producerat audioguiden.

Norrköpings Konstmuseum har producerat audioguiden i samarbete med Lars Jonsson, Larjo (mixning och musikval).

För nedladdningsbar bild, se under Relaterat/Bilder & Videor längst ner på den här sidan. 

Kontaktperson:
Linn Bennich
Titel: intendent kommunikation, marknadsföring och program
E-post: linn.bennich@norrkoping.se
Telefon: 011-15 26 04 eller 0730-20 26 04
­______________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!