Home Locals - Norrköpings kommun 90 procent av yrkeseleverna från Ebersteinska gymnasiet går direkt till jobb

90 procent av yrkeseleverna från Ebersteinska gymnasiet går direkt till jobb

0
90 procent av yrkeseleverna från Ebersteinska gymnasiet går direkt till jobb

Nästa vecka är studentvecka i Norrköping. Av de elever som tar examen från något av Ebersteinska gymnasiets yrkesprogram går 90 procent direkt till ett jobb.

Av eleverna som nästa vecka tar yrkesexamen inom inriktningarna transport, måleri, lastbil och mobila maskiner, karosseri och lack, mark och anläggning samt industritekniska programmet har samtliga ett jobb. Från yrkesprogrammen el och energi, vvs- och fastighet samt bygg och anläggning går 90 procent av avgångseleverna direkt ut i arbete.

– Det är väldigt roligt och spännande att se hur dessa unga människor som tar studenten nästa vecka kan gå direkt ut i arbetslivet. Det vittnar om vilka stora kompetensbehov som finns i Norrköping och Sverige. Även om antalet sökande till yrkesprogrammen minskar ute i landet, fortsätter söktrycket att vara högt i Norrköping. Det är vi glada för, säger Lejla Gros, projektledare på Ebersteinska och Bråvallagymnasiet.

Kontaktperson:
Lejla Gros
Titel: projektledare, Ebersteinska och Bråvallagymnasiet
Telefon: 072-254 37 69

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!