Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Invigning av ”Sommar i Vasaparken”

Pressinbjudan: Invigning av ”Sommar i Vasaparken”

0
Pressinbjudan: Invigning av ”Sommar i Vasaparken”

Fredag den 15 juni startar sommaren för Norrköpings Fritidsgårdar med en invigning i Vasaparken som följs av bland annat ”Vasaloppis”, fotbolls-VM på storbildsskärm och midsommarfirande med dans och tårta.

Under samlingsnamnet ”Sommar i Vasaparken” erbjuder fritidsgårdsverksamheten i Norrköpings kommun ett femtiotal aktiviteter för barn och ungdomar i sommar. Det handlar om dagsresor till Stockholm, Göteborg eller Gotland, aktiviteter i Vasaparken och camper där ungdomarna under en vecka får möjlighet att utmana sig själva och testa något nytt. Alla aktiviteter är gratis.

– Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda detta fullspäckade sommarprogram för Norrköpings barn och ungdomar. Aktiviteternas syfte är inte bara att vara roliga, utan ska även vara utvecklande och kreativa. Kanske en grund för framtida jobb samt en möjlighet att träffa andra ungdomar och få nya vänner, säger Lars Zetterholm, fritidsgårdschef.

Media är välkomna att delta på start up-mingel och invigningen av sommaraktiviteterna:

Datum: fredagen den 15 juni
Tid: klockan 14.00
Plats: Vasaparken

Under mingel och invigning deltar fritidsgårdscheferna Lars Zetterholm, Elisabeth Andersson och Pia Molin samt annan personal från Norrköpings Fritidsgårdar.

Om du vill delta på minglet och invigningen, anmäl dig till Lars Zetterholm på lars.zetterholm@norrkoping.se.

Under camperna kan ungdomarna till exempel lära sig mer om klimatet och hur de själva kan påverka vår planets framtid, hur de kan bli starkare och friskare genom sund träning och kost eller att rigga ljud och ljus för scenframträdanden. De kan också lära sig att tala inför publik, att klara sig ute i naturen eller att vara kreativa genom musik eller streetart.

– Under Vildmarkscampen kommer vi att försöka få ut så mycket som möjligt av vår vistelse i naturen via utmaningar, utforskning av de olika platserna och samarbetsövningar och under Träningscampen får ungdomarna träna, laga mat och umgås i grupp. Sådana här aktiviteter skapar en gemenskap som förhoppningsvis håller i sig även efter att lägret är slut, säger fritidsledaren Sandra Lidstedt.

– Ungdomarna är glada och nyfikna och de ser verkligen fram emot våra camper och aktiviteter. Resorna som erbjuds tycker de såklart är kul, men det som lockar mest är att få nya vänner och skapa minnen ihop. En del kanske aldrig har rest någonstans och för dem är det extra spännande och pirrigt, säger kulturpedagogen Pascal Behnan.

Mer information: www.norrkoping.se/fritidsgardar/, www.sommarivasaparken.se, www.campnorrkoping.se, www.facebook.com/vasaparken/events, www.facebook.com/norrkopingsfritidsgardar/

Kontaktpersoner:
Lars Zetterholm
Titel: fritidsgårdschef
Telefon: 011-15 28 68 eller 073-020 17 72

Pascal Behnan
Titel: kulturpedagog
Telefon: 072-527 94 52

Sandra Lidstedt
Titel: fritidsledare
Telefon: 073-020 27 50

Jennie Lindholm
Titel: koordinator, marknadsföring
Telefon: 073-020 19 24
__________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24