Pressinbjudan: Jonna Björnstjerna illustrerar karta över Vrinneviskogen

För att göra besöket i Vrinneviskogen extra spännande för yngre har kultur- och fritidskontoret tagit fram en karta som riktar sig till barn. Kartan är illustrerad av barnboksförfattaren Jonna Björnstjerna från Norrköping.

Till kartan medföljer ett bingospel där tanken är att barnen ska leta reda på saker i naturen. Kartan kommer också att sättas upp som skylt runt om i Vrinneviskogen.

– Jag hoppas att kartan och bingospelet lockar till fantasi och berikar barnens besök i Vrinneviskogen. Det är jätteroligt att Jonna Björnstjerna från Norrköping ville göra den här kartan som förenar konst- och naturupplevelser, säger Lina Hedmark, friluftsstrateg på kultur- och fritidskontoret.

– Att rita Vrinnevikartan var mycket svårare än jag trodde, eftersom den måste stämma med verkligheten och jag är van att rita ur fantasin. Jag hoppas att kartan både kan vara kul att ha när man leker skattjakt i skogen och att den kan visa vägen för de som behöver det, säger barnboksförfattaren Jonna Björnstjerna.

Media är välkomna att delta då kartan och skyltarna kommer att sättas upp:

Datum: onsdagen den 20 juni
Tid: klockan 10.00
Plats: parkeringen vid Tjalvegården, Vrinneviskogen

På plats finns barnboksförfattaren Jonna Björnstjerna, förskolebarn och pedagoger från Norrköpings kommun samt Lina Hedmark, friluftsstrateg på kultur- och fritidskontoret.

Jonna Björnstjerna (född 1983) är en barnboksförfattare och illustratör från Norrköping. Hon är utbildad på Serietecknarskolan i Malmö samt har studerat illustration och grafisk design på Central Saint Martins i London. Jonna har bland annat illustrerat för Norrköpings tidningar och Sydsvenska Dagbladet, men för det mesta jobbar hon med att skriva och illustrera barnböcker. Hennes debutbok ”Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen” placerade sig på första plats i Bokjuryn 2008 – barnens egen omröstning. Även ”Godistrollet”, vann Bokjuryns pris för bästa bok i kategorin 0-6 år 2010.

För nedladdningsbara bilder, se Relaterat/Bilder & Videor längs ner på den här sidan.

Kontaktperson:
Lina Hedmark
Titel: friluftsstrateg
Telefon: 011-15 18 43
______________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!