Home Locals - Norrköpings kommun Nya Jönssonligan spelas in i Norrköping

Nya Jönssonligan spelas in i Norrköping

0
Nya Jönssonligan spelas in i Norrköping

En ny film om Jönssonligan är på gång, och inspelningarna påbörjas snart i Norrköping. Inspelningarna väntas skapa goda möjligheter för kommunens filmarbetare och kultur- och näringsliv. Norrköpings Filmfond har gått in med ett produktionsstöd om 1 miljon kronor.

Snart är det dags för charmiga Jönssonligan att sätta in ännu en stöt. Den här gången med en helt ny skådespelarensemble, och under ledning av regissören Tomas Alfredson. Inspelningsplatserna är Norrköping och Stockholm.

– Det är helt fantastiskt att kulturförklarade Jönssonligan med folkkära karaktärer och legendariska repliker som ”jag har en plan” kommer att spelas in till viss del i Norrköping, säger Johan Karlsson, Norrköpings Filmfond. Här finns ett nytag och mycket kärlek i projektet från bland andra Tomas Alfredson, en av våra största filmregissörer nu med internationell karriär, och folkkära komikern Henrik Dorsin.

Projektet med filmen väntas skapa goda möjligheter för såväl Norrköpings filmarbetare samt kultur- och näringsliv, eller om man vill vara statist i produktionen. Det finns flera skäl till att Norrköping har valts ut som inspelningsplats.

– Man vill gärna vara här för att det händer mycket i filmlivet i Norrköping. Inte minst Crazy Pictures har visat att det går att skapa spännande långfilmer här. Det finns en mängd orörda platser och byggnader som fungerar bra i filmsammanhang och spänner över allt ifrån stad och industri till hamn, hav, skärgård skog, berg och åkerlandskap. Dessutom har vi lokala filmarbetare med mycket hög kompetens som vill arbeta på stora inspelningar och därigenom lära sig mer.

Filmen produceras av FLX och distribueras i Norden av SF Studios. Den väntas gå upp på biograferna vintern 2019.

I rollerna:
Henrik Dorsin – Charles Ingvar ’Sickan’ Jönsson
Anders ’Ankan’ Johansson – Ragnar Vanheden
David Sundin – Harry
Hedda Stiernstedt – Doris

Regi:
Tomas Alfredson

Kontakt:
Johan Karlsson
Titel: chef, Cnema
Telefon: 011-15 26 50, 0708-13 99 79

_______________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!