Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Träffa årets unga sommarföretagare

Pressinbjudan: Träffa årets unga sommarföretagare

0
Pressinbjudan: Träffa årets unga sommarföretagare

Affärsidéerna är många hos Norrköpings unga entreprenörer som deltar i sommarens UngDrive. Allt från försäljning till reklamfilm ryms i ungdomarnas planer. Den 12 juli, när halva tiden gått, träffas de för ytterligare en utbildningsdag.

Genom projektet UngDrive får 25 gymnasieungdomar under en sommar kunskap om hur man driver företag. För att komma igång med sitt entreprenörskap erbjuds deltagarna i UngDrive coachning, föreläsningar, workshops och säljträning.

Media inbjuds att delta under utbildningsdagen och träffa deltagarna och projektledarna för UngDrive.

Datum: torsdag den 12 juli
Tid: klockan 13.00–15.00
Plats: Coffice, Laxholmstorget 3, Norrköping

Kontaktpersoner:
Britt Forsberg
Titel: näringslivsutvecklare
Telefon: 073-020 22 84

Staffan Taylor
Titel: projektledare UngDrive
Telefon: 070-517 65 53

________________________________________________________________________________
Avsändare: Iréne Lidén, presskommunikatör
Telefon: 011-15 11 24

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!