Home Locals - Norrköpings kommun ​Pressinbjudan: Träffa årets unga kommunutvecklare

​Pressinbjudan: Träffa årets unga kommunutvecklare

0
​Pressinbjudan: Träffa årets unga kommunutvecklare

För femte året i rad har Norrköpings kommun anställt ungdomar med syftet att få in just deras perspektiv på kommunens verksamheter. I år har upplägget av arbetet haft ett nytt koncept, och resultatet redovisas på fredag.

I omkring en månad har elva ungdomar i Norrköping arbetat med att ta fram förslag på lösningar gällande sex konkreta uppdrag som kommit in från Hyresbostäder, Norrköping Vatten och Avfall, Visualiseringscenter, kultur- och fritidskontoret och utbildningskontoret.

Skillnaden mot föregående år är att man tidigare tog fram förslag utifrån ett givet tema. De olika temana har bland annat varit Hur unga kan bli mer delaktiga i beslut som rör dem (2017) och Vad gör Norrköping till en attraktiv boendeort för ungdomar (2016). I år arbetar kommunutvecklarna istället med frågor som har en direkt koppling till de fem olika verksamheterna. Bland annat ger de Hyresbostäder tips om hur att man kan komma att leva i framtiden, och har hjälpt utbildningskontoret med att skapa ett förslag på en mall för föräldramöten.

Media är välkomna till redovisningen!

Datum: fredagen den 13 juli
Tid: klockan 10-12
Plats: Inre Foajén, Rosen

Kontakt:
Amanda Ekelund
Titel: projektledare för Unga kommunutvecklare
Telefon: 0725-74 99 16
E-post: amanda.ekelund@norrkoping.se

______________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!