Home Locals - Norrköpings Flygplats Passagerarökning 22% för Norrköping Airport första halvåret 2018

Passagerarökning 22% för Norrköping Airport första halvåret 2018

0
Passagerarökning 22% för Norrköping Airport första halvåret 2018

Norrköping Airport ökar antalet passagerare med 22% perioden januari-juni 2018 jämfört föregående år. Det totala antalet passagerare för samtliga destinationer blev därmed 52.350 st. Den största ökningen finns på Münchenlinjen som växer med 49% mot 2017.

Passagerarutvecklingen på Norrköping Airport har varit väldigt stark under 2018. I juni ökade antalet passagerare med 17% mot 2017 och under första halvåret är ökningen 22% mot föregående år, vilket motsvarar 9.353 resenärer fler. Totalt har antalet resenärer uppgått till 52.350 perioden januari-juni 2018.

-Det är glädjande siffor såklart och framförallt glädjande att fler affärs- och privatresenärer upptäcker Münchenlinjen för resor vidare ut i världen, men också att München med omnejd har väldigt mycket att bjuda på, säger Norrköping Airports VD Ola Matsson. Ökningen på Münchenlinjen är 49% mot 2017 vilket är extremt bra. Nu ska vi också försöka få fler tyskar att upptäcka Norrköping och Östergötland, avslutar Ola Matsson.

Flygplatsen i München erbjuder ca 230 destinationer i världen och är ett väldigt bra alternativ till Arlanda för både privat- och affärsresenärer. Varför resa norrut när man ska söderut?

-Chartertrafiken har också utvecklats starkt under första halvåret och även under försommaren som bjudit på varmt väder i Sverige. Det hade t o m kunnat vara ännu bättre om ett av charterbolagen haft den större flygmaskinen på plats, säger Bertil Skärblom, marknadschef på Norrköping Airport.

För mer information kontakta:

Ola Matsson, VD Norrköping Airport AB 

Tel: 070-398 52 80 

e-post: ola.matsson@nrkairport.se

Bertil Skärblom, Marknadschef Norrköping Airport AB

Tel: 070-547 63 43

e-post: Bertil.skarblom@nrkairport.se

Norrköping Airport ägs sedan 2006 av Norrköpings kommun. Det är Sveriges äldsta flygplats för trafikflyg. Flygplatsen har reguljärflyg till München med BMI/Lufthansa. Via München kan man nå ca 230 destinationer. Inrikesflyg finns till Visby finns med BRA som sommarflyg. Norrköping Airport är också Sveriges fjärde största charterflygplats under sommarsäsongen finns det chartertrafik till Antalya, Kroatien, Cypern, Rhodos, Kreta, Kos, Kalymnos och Mallorca och Montenegro. Vintertid är det charterflyg till Gran Canaria 3ggr/v, Teneriffa, La Gomera och Kap Verde. Norrköping flygplats erbjuder även fraktflyg.