Home Locals - Norrköpings kommun Pressinbjudan: Upprop till Norrköpings nya musikutbildning

Pressinbjudan: Upprop till Norrköpings nya musikutbildning

0
Pressinbjudan: Upprop till Norrköpings nya musikutbildning

I februari i år blev det klart att Norrköping får en ny musikutbildning på Marieborgs folkhögskola. Musiklinjen vänder sig till musikskapare som vill utveckla sitt konstnärskap och utbilda sig för att kunna ha musiken som yrke. Nu är det dags för upprop för de antagna.

Musiklinjen är en kreativ yrkesutbildning som är uppdelad på två år, där det första basåret handlar om musikutveckling och det andra året är inriktat på entreprenörskap. Utbildningen erbjuder 20 platser per år och nu är det terminsstart.

Media inbjuds till uppropet till den nya Musiklinjen. Jerry Wiklund, rektor på Marieborgs folkhögskola, och Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, hälsar de antagna till Musiklinjen välkomna till utbildningen och Norrköping.

Datum: torsdag den 16 augusti
Tid: klockan 13.00
Plats: Aulan, Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 1

Varmt välkomna!

Kontaktpersoner:
Jerry Wiklund
Titel: rektor, Marieborgs folkhögskola
Telefon: 070-223 12 72

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelseordförande
Telefon: 070-527 26 27

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Let’s create Norrköping!
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag.
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let’s create Norrköping!